top of page
1CDD4AAE-54B2-4CF0-97A8-AFCEEFEA6337.jpeg

OSTEOPATHIE

Osteopathie betekent letterlijk ziekte (pathos) van de beenderen (osteo). Natuurlijk zijn de beenderen van de patiënt niet altijd ziek maar kijkt de osteopaat hoe een bepaalde problematiek zich uit in het musculoskeletaal systeem. Hiervoor gebruikt de osteopaat 3 belangrijke systemen die hij/zij kan behandelen.

 

  • Het Pariëtaal systeem: Dit systeem omvat volledige skelet, spier en bindweefsel. Hier zijn de wervelkolom en de sacro-iliacale gewrichten van groot belang mits daar altijd gestart wordt met het onderzoek.

  • Het Visceraal systeem: Het spijsverteringstelsel, het ademhalingsstelsel, het excretie stelsel en hart- en bloedvaten zijn de grote pijlers in het viscerale systeem. Verschillende behandelingsmethodes en adviezen worden hier aangewend.

  • Het Craniosacraal systeem: Hier wordt de focus gelegd op de schedel, het membraneus systeem (ruggenmerg) en primair neuro-endocriene dysbalans (burn out, brain-gut axis en hormonale verstoringen).

 

Osteopathie wordt vaak omschreven als een vorm van alternatieve geneeskunde. Bij Kineconcept Aalst zien we het als een complementaire discipline aan de klassieke geneeskunde. In combinatie met kinesitherapie kan het helpen om uw chronische klachten beter onder controle te krijgen.

Een osteopathische consultatie duurt 45 minuten en kost €50. Afhankelijk van uw ziekenkas wordt hier een terugbetaling voorzien. U krijgt steeds een getuigschrift voor verstrekte hulp. 

bottom of page