top of page
DSC_6128.JPG

OEFENTHERAPIE

Oefentherapie is de basispijler van kinesitherapie. Kinesitherapie betekent eigenlijk letterlijk bewegingstherapie dus gebruikt uw therapeut oefeningen om uw klachten aan te pakken. De kinestherapeut gaat op zoek naar zwakke spiergroepen in het lichaam die een musculaire dysbalans veroorzaken. Door deze dysbalans te gaan aanpakken met specifieke oefeningen zal de cliënt sterker worden en minder klachten ervaren.

Kinesitherapie is dus geen ‘performance training’. De kinesitherapeut zal u begeleiden naar een grotere belastbaarheid zodat uw lichaam meer belasting aankan en zodat u terug naar uw vorige activiteitenniveau kan of dat u zich kan voorbereiden op de doelstellingen die u zichzelf stelt.

In onze praktijk gebruiken we ook Redcord. Dit is een trainingconcept waarbij we op zoek gaan naar zwakke schakels in de spierkettingen. Soms zijn door oude letsels bepaalde spiergroepen geïnhibeerd waardoor we onszelf een compensatie strategie aanleren. We gaan dus met andere woorden spiergroepen gaan gebruiken op een manier die niet energieefficiënt is en zo bekomen we overbelasting blessures. We hanteren een Redcord-mini en een volledig station.

bottom of page