top of page

THERAPEUTEN

0EA03A2A-4370-4FEE-89B5-16DCF64110E5_edited.jpg

Aran Tulkens

Ik ben Aran en opende in 2017 in samenwerking met Jouw Chiropractor de praktijk, sinds Juni 2020 heb ik de praktijk overgenomen en ben ik zeer gemotiveerd om de kinesitherapie in Aalst op de kaart te zetten. In 2016 studeerde ik af aan de Universiteit van Gent en heb sindsdien al vele bijscholingen gevolgd.

Daarna startte ik in  2017 met een opleiding voor een Master in de osteopathie aan 'The International Academy of Osteopathy'. Ik tracht deze nieuwe technieken te integreren in een holistische visie waarbij we het lichaam op verschillende manieren kunnen benaderen.

Mijn interesse gaat ook verder dan het musculoskeletale en breidt zich uit naar algemene gezondheid en hoe je deze in stand kunt houden. Verder ben ik zelf zeer actief bezig en probeer in mijn vrije tijd te trainen voor marathons en doe ik aan trailrunning en wielersport.

In 2021 behaalde ik mijn master in de osteopathie. Sindsdien probeer ik mij te verdiepen in een skill die kinesiologie heet. Kinesiologie is een manier om vragen te stellen aan het lichaam via spierkracht testen om de exacte locatie te bepalen van de oorsprong van het probleem. Deze kan mechanisch (pees, ligament, spier, bot, darm, long, hart,…), metabool (verstoorde darmfunctie/dysbiose, verstoorde serotonine huishouding, functionele hartproblemen,…) of psychisch (depressie, angststoornissen, …) van oorsprong zijn. Het is een dynamische manier van werken om samen met de patiënt tot de beste behandelingsstrategie te komen. 

 

Deze manier van werken is ideaal bij klachten die langdurig aanwezig zijn en chronisch zijn geworden. De behandeling strategie is er vaak op gericht om de visceuze cirkel te doorbreken met een specifiek gerichte interventie. Ook voor acute problemen kan het interessant zijn om het helingsproces te versnellen en sneller te kunnen hervatten met sport, werk of andere activiteiten. Tot in mijn kabinet! 

  • PT MSc (Physiotherapy Master of Science)

  • Dry Needling extremiteiten (IMFT)

  • Redcord Neurac1

  • Master of Science Osteopathy (Bucks university - International Academy for Osteopathy)

  • Applied Kinesiology (i.o.)

* gedeconventioneerd therapeut

883340A8-AB9F-412D-8865-E28340C0A152_edited.jpg

Noémie Verhofstadt

Ik ben Noémie  en in 2020 behaalde ik mijn diploma Master kinesitherapie en revalidatiewetenschappen, afstudeerrichting musculoskeletale revalidatie/sportkinesitherapie. Geprikkeld om nieuwe kennis en praktijk skills te verwerven, zal ik mij op continue basis bijscholen zodat ik jullie steeds de best mogelijke revalidatie kan aanbieden.

Daarna volgde ik een postgraduaat manuele therapie aan de Universiteit van Gent.

Ik ben afkomstig uit Nieuwerkerken (Aalst), ben een grote dierenvriend, verder ben ik al verschillende jaren actief in een dansschool en ik kan ervan genieten om te gaan lopen, fietsen of een terrasje te doen. Ik kijk er alvast naar uit om jullie met vol enthousiasme te begeleiden en revalideren!

  • PT MSc (Physiotherapy Master of Science)

  • manueel therapeut

  • Dry Needling 

*gedeconventioneerd therapeut

BD9EC512-5241-4F89-BFAF-A42D92960E63_edited.jpg

Niki Van de Velde

Ik  ben Niki en behaalde in 2020 de master pediatrische kinesitherapie aan de universiteit van Gent. Dit vulde ik aan door in 2021 een tweede master in de richting musculoskeletale revalidatie/sportkinesitherapie te behalen.  Ondertussen bouw ik mijn kennis verder op door bijscholingen over Dry Needling, relaxatie bij kinderen en volwassenen, psychomotoriek en respiratoire kinesitherapie.
Mijn interesses zijn uiteenlopend. Ik probeer graag verschillende sporten uit, al keer ik steeds terug naar tennis en zwemmen. Ik hou me graag creatief bezig. Maar bovenal, probeer ik te genieten waar mogelijk.

Ik kijk er naar uit jullie te kunnen helpen.

  • PT MSc (Physiotherapy Master of Science)

  • Dry Needling

* geconventioneerd therapeut

Met veel trots stel ik graag onze nieuwe collega voor die vanaf Oktober 2023 onze praktijk zal komen versterken. Ine De Vriese is kinesitherapeut sinds 1 juli 2023 en specialiseert zich in manuele behandelingen. Hiervoor is ze sinds september 2022 gestart met een opleiding osteopathie aan het IAO (International Academy for Osteopathy).

`Ik heb altijd al gedroomd van een carrière als osteopaat. De combinatie van kinesitherapie met osteopathie helpt mij om de mens als een geheel te benaderen. Zo tracht ik de beste methode te selecteren om mijn patiënt te helpen en samen tot een goede oplossing te komen.’

Ine is ook al langer vertrouwd met de praktijk mits ze al enkele jaren patiënt is bij ons en ze ook haar eindstage hier aflegde. Voor velen is ze dus al een vertrouwd gezicht. In de eerste weken zal Ine voornamelijk de afwezigheid van Aran opvangen die in vaderschapsverlof is (voor onbepaalde tijd) en nadien ook haar eigen cliënteel opbouwen. Wij kijken alvast heel erg uit naar haar komst .

Ine De Vriese

bottom of page